Kennis is macht, maar kennis delen is kracht!
Kennis is macht, maar kennis delen is kracht!

Informatievoorziening door middel van training en voorlichting.

 

Overige Projecten

Supreme sanitary pads - Malawi
Supreme sanitary pads - Malawi

Onze social business in herbruikbaar maandverband maakt het voor veel meisjes weer mogelijk om volledig te participeren aan het dagelijks leven.

 

Malawi Projecten

Economisch onafhankelijk worden door ondernemerschap
Economisch onafhankelijk worden door ondernemerschap

Het ondersteunen van kleine ondernemers in ontwikkelingslanden betaalt zich uit. Deze ondernemers kunnen hun gezin onderhouden en hun kinderen naar school sturen.

 

Suriname Projecten

Suriname projecten

In Suriname zijn wij sinds 2016 aanwezig om ook daar actief projecten te starten. Dit alles met het oog op de vergroting van zelfredzaamheid van zoveel mogelijk mensen.

Training voor vrouwen binnenland
08-12-2017

De vrouwen van Pikinslee (Suriname) hebben naast de tassen die ze voor de verkoop maken nu ook geleerd om kleding te maken. Eerder dit jaar leerden ze een korte broek maken, in de laatste training hebben ze kinderkleding leren maken.

Naaiatelier Highway - fase 2
13-11-2017

Nadat op twee september zestien vrouwen een certificaat hebben ontvangen voor het afronden van fase 1 van het project; basis kennis mode vak, zijn we in oktober verder gegaan met fase 2; de start van een cooperatie. Zes gedreven en actieve vrouwen vormen samen het bestuur van de vrouwenorganisatie Makandi Tembé.

De naam Makandi Tembé was al gauw unaniem besloten. Makandi, wat "samen" betekent en Tembé staat voor "handwerken"

Shene's catering
01-05-2017

Senefy is een gedreven jonge dame van 24 jaar. Ze heeft een dochter van 2 jaar en heeft het lager beroepsgericht onderwijs (lbgo) doorlopen, maar helaas niet behaald. Tijdens deze opleiding heeft ze de huishoudelijke stroom gedaan. Hierin heeft ze leren bakken, koken en verzorgen.

Vakantieactiviteiten Suriname
27-04-2017

De kinderen in Suriname hebben twee weken paasvakantie gehad. Een leuke gelegenheid om iets extra's voor ze te organiseren. Niet alleen om te ontspannen, maar ook om er iets van te leren.

 

Naaiatelier Highway - fase 1
08-04-2017

Naaiatelier highway is een project in samenwerking met Stichting Engedi Suriname. 25 km buiten de Surinaamse hoofdstad Paramaribo zijn we een begin cursus modevak gestart voor jonge vrouwen uit de buurt die wegens verschillende factoren weinig mogelijkheden hebben op de arbeidsmarkt. Binnen deze cursus leren ze de basis beginselen van het modevak om in de toekomst zelf kleding te kunnen maken en hiermee een klein inkomen te verdienen.

Training voor de vrouwen van naaiatelier Pikin Slee
03-02-2017

Misschien kennen jullie de vrouwen nog van het naaiatelier in het binnenlandse dorp Pikinslee?

De groep vrouwen begon een aantal jaren terug al met stikken van kleertjes voor eigen gebruik en inmiddels is er een mooie business ontstaan. 

Tassenproject Pikin Slee
01-09-2016

In de week van 22 augustus was ik op Pikin Slee om het tassenproject van de groep vrouwen uit het dorp nog zelfstandiger te maken door iemand te trainen in het doen van de administratie.

Women Lifestyle Beurs
29-07-2016

Donderdag 28 juli 2016 was het dan eindelijk zover, we konden de stand gaan inrichten en versieren. Na 3x met een volle auto de hele stad doorkruist te hebben zijn alle meubilair en versieringen dan eindelijk aanwezig. Joshua van JoSharo's Party Solutions zorgt voor een mooie versierde stand.

Youth Entrepreneurs Suriname
04-07-2016

Vanuit The Pan American Development Foundation (PADF) werden er business trainingen verzorgt voor een groep jongeren die een eigen business wilden starten. Jongeren die voortijdig de school verlaten hebben.

PowerPoint meisjesinternaat
10-03-2016

Een twintigtal meisjes tussen 12 en 20 jaar worden opgevangen en begeleid in Kindertehuis "Baling Soela"

De meisjes komen overwegend uit het binnenland en volgen onderwijs op LBGO- Mulo en Voortgezet Onderwijs. Met het oog op hun verdere loopbaanontwikkeling en ter verbetering van hun toekomstperspectief is het van belang dat de meisjes zich computervaardigheden eigen maken.

Sociaal naaiatelier BRASA
01-03-2015

In Santopolder in het district Wanica, net buiten Paramaribo wonen vele vrouwen/alleenstaande moeders afkomstig uit het binnenland. Het is niet gemakkelijk voor hen om werk te vinden. Dit is niet te wijten aan een gebrek aan ijver, talent of intelligentie maar door het feit dat ze onderwijs in hun kinderjaren hebben ontbeerd en ongeletterd zijn. Sommigen moeten vanwege een gebrek aan financiën noodgedwongen hun schoolgaande kinderen afstaan aan familieleden of internaten. Met een vast inkomen zouden ze met hun kinderen een eigen bestaan op kunnen bouwen op Santopolder.